toggle menu

Skrevet den 13/11-2016

Nyheder

Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen tager bestik af verdens tilstand med Mette Holm som moderator.

Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen, de to statsministre, Danmark ikke fik, mødes i samtale Mette Holm for at tage pulsen på verdens tilstand med aktuelle emner som Brexit, Trumps Amerika og Kina som supermagt.
Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft har begge siddet med magt og ansvar i Danmark og har siden de var ganske unge været optaget af verden. Og trods deres politiske forskelle er de fuldstændigt enige om, at forsvaret af Danmark og varetagelsen af danske interesser ikke stopper ved Kruså, og at dialog er vejen frem, specielt når man ser på den voksende modvind, som demokratiet og det internationale samarbejde befinder sig i.

I deres bog Du store verden tager de sammen med Mette Holm bestik af verden med alt, hvad det indebærer af nye magtforskydninger, oprustning, konflikter og klimaforandringer, der sender mennesker på vandring i uset omfang. Grænser lukker, private økonomier vokser sig stærkere end småstaters BNI, og rigmænd og popstjerner sidder med ved internationale forhandlinger. Internettet og sociale medier baner vejen for hvirvlende påvirkning i et ureguleret cyberspace.

Mogens Lykketoft er cand.polit., socialdemokratisk MF siden 1981 og partiformand fra 2002-2005. Er tidligere skatteminister, finansminister, udenrigsminister og formand for Folketinget. I 2015-2016 var han formand for FN’s 70. generalforsamling i New York.

Uffe Ellemann-Jensen er cand.polit., tidligere MF for partiet Venstre 1977-2001 og partiformand fra 1984-1998. I perioden 1982-1993 var han udenrigsminister i Schlüter-regeringen og har siden sit farvel til Christiansborg arbejdet professionelt som bestyrelsesmedlem og politisk debattør.

De to optrådte gennem seks år sammen i Ellemann∣Lykketoft på TV2News og fortsætter samarbejdet i DK4-programmet Uffe og Mogens om Verden, der bliver produceret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.
Mette Holm er forfatteren bag Du store Verden; hun er journalist og forfatter med særligt fokus Kina og de omkringliggende lande såvel som menneskerettigheder og udvikling. Hun har sammenlagt tilbragt mere end 10 år i Kina og er bl.a. kendt for sin dækning i TV-A af opstanden for demokrati i Beijing i 1989 og flere bøger om Kina.

Billetter på ticketmaster.dk